Promnight dumpster baby!

Idag är jag så himla trött. Det verkar som oavsett när jag går och lägger mig så är jag lika trött när jag vaknar! Galet!
Jag borde kanske skriva färdig den sista sidan i Science Fair men jag pallar inte. Gör det senare!
Januari kommer va så himla kul! Denna helgen kommer bli super! Det är OLC (Overnight Leadership Convention) på fredag vilket slutar 6 på morgonen på lördag, Lördag fm ska jag fixa denna ktastrofen som jag bär runt på min skalle och efter det när jag är snygg i håret igen så ska jag till Quinn's :) YEAH!
Fast Quinn tänker ställa in sin fest så det kanske blir hem till Alyssa för att hålla henne sällskap när hon är barnvakt :) Söndag blir MOA med Chris, Alex o Leo. Jag ska kolla på balklänningar :D Ska tvinga Aliisa, Alyssa o Quinn att hänga med så jag inte är ensam tjej :D

Nu äre nog dags för mig att dra! Geografi kallar - just kill me now!

                                                     







You speak French in Sweden right? No in Swed-en we speak Swed-ish

Okej jag har tänkt en massa på skillnaderna mellan gamla Sverige och USA. Och de är många! So bare with me.

Detta är vad jag har lärt mig:
Från tvn har jag lärt mig att amerikanarna älskar mat, har många bilolyckor, deras mediciner kan orsaka dödsfall, självmordstankar och bör inte tas om man är gravid eller vill bli gravid, college ar bäst online, allting har en catchy-reklam melodi, de ar snåla och Viagra is a man's best friend.

I skolan har jag lärt mig att:
I korridorerna håller man till vänster - en kulturkrock.. bokstavligt talat haha, folk är inte så hajja på det här med geografi och har väldigt bestämda åsikter, Awkward silences is worse that death och de fyller gärna tystnaden med prat om ingenting alls. De gillar också att anvanda stora eller kultiverade ord helt fel och aldrig med flit. Ord (svor eller förolämpningar) som hemma någon hade blivit slagen för är här terms of endearment och sägs med kärlek.

Ja Amerikanarna är ett mycket komplicerat folkslag men många små egenheter.
De menar inte alltid vad de sager utan är väldigt lättvindiga i åsikter, känslor och speciellt planer. You're so funny, I love you och We totally have to do... är typ reflex meningar :P

Jag vet inte riktigt. Alla dessa små konstiga grejer är saker jag älskar med att bo här. Fast ibland stör det verkligen mig att ingenting, och då menar jag ingenting är det samma i Sverige och USA. Alls. Visst är det varför jag kom hit och varför jag gillar att va här, men när inte ens mjölken smakar likadant sa äre lite frustrerande.
Men det gör det lite jobbigt när man så gärna vill ha ett glas o'boy och mjölken med nesquick smakar apa :(

MAMMA OM DU LASER DETTA SA VILL JAG HA ETT GLAS RIKTIG O'BOY NAR JAG KOMMER HEM!!! OCH PIZZA!!

Isn't it scary being so close to all those polarbears?

Hands, touching hands, reaching out. Touching me, touching you.

Nu sitter jag här i skolan efter att skolan har slutat. Väntar på att Aliisa ska bli färdig med basketball practice så at vi kan dra o träna :D. Borde kanske plugga på Science Fair-arbetet men jag känner mej bara super trött på det och vi har inte ens startat. Aliisa försökte regristrera oss men det funakde inte nu nu skjuter vi upp det arbetet tills vi och internet är på bättre humör.

Om två dagar har jag varit här i FEM månader. Heeeelt galet! Det känns verkligen helt overkligt. fem månader liskom. Det är typ halva tiden. Wow. Det känns som om jag abra varit här i kanske en månad. Fast samtidigt så känns det som att jag alltid har bott här. Allting är vardag nu både på ett bra och dåligt sätt. Nu känner man alla, allt är bekvämt och jag har alltid något att göra. men det tråkiga är just det att allting är vardag nu, det är rutin och inte lika spännande längre. Nu väntar jag mest på att något ska hända. Hawaii om jag blir antagen till den resan skulle ju vara perfa :D
Hawaii och värmen hade ju varit fantastiskt. Nu gäller det att plugga som en galning så att jag blir antagen med..
Fem månader asså jag fattar det inte. Helt overkligt. Ibland så känns allting här overkligt när jag tänker efter. Så mycket skojj har hänt här och ännu mer kommer att hända. Nu äre dags att köpa klänning till prom, kläder till Hawaii, Quinn fyller år (!), vi ska till USAs största vattenland, JAG FYLLER ARTON!  Ja en massa skojj! 

Nu ska jag dra. Det blev lite svårt att skifta mellan här och msn

Puss o kram! Vi höres!


I don't want to take advice from fools, I'll just figure everything's cool

Mellandagarna hade jag hur kul som helst. Det blev mest shopping med Aliisa lite mat och en massa filmer.
Vi har kommit på att vi har spenderat en sjuk mängd av pengar på shopping så vi har försökt komma på nya grejer (billigare grejer) att göra för att ha kul och vi kom på att vi måste börja träna på gym. Man måste ju komma i form för Hawaii ju! :D
Jag, Alyssa, Aliisa och Quinn drog till Mall of America och IKEA en dag. Himlans kul. Kändes som man va hemma med alla svenska ord och grejer :D Det blev att äta lite svensk mat och sen en runda i den svenska affären där jag köpte kaviar, lärkerol, dajm och marabou utav den svenska kassörskan Pia :D

Nyår blev inte alls som vi hade tänkt oss. Alla planer föll i stöpet så jag, Aliisa och Quinn hade en mysig tjejkväll och såg på filmer. Tjejkvällen varade i tre dagar.. Vi hade en massa skojj och såg hundratals filmer och åt vår vikt i choklad och chips :D Den tredje gick vi faktiskt ut ur huset och gick på bio. Vi såg It's Complicated som lätt va en utav de roligaste och intelligentaste filmerna jag någonsin sett :) Hur kul som helst!


Merry Christmas from America

Nu ska jag skriva hur min jul här i USA gick.. Bättre sent än aldrig right :P

Jag vaknade klockan 10 den 24e arg som ett bi. Jag hade satt min mobil på väckining klockan halv 8 så att jag kunde vakna i tid så jag kunde titta på Kalle Ankas julafton på svts hemsida och sen skypea med familjen när de fortfarande va kvar hos mina kusiner. Självklart i och med att min mobil inte väckte mig så missade jag inte bara Kalle Anka men mamma o Benny hade redan dratt hem från mina kusiner. Så det va en dålig start på min första jul borta från hemma.
Så efter några tårar så loggade faktiskt både min mamma och Tilda in så att jag kunde prata med dem båda.. Jippie!!
Jag pratade med mamma o Benny ett tag och det va litet och så chattade jag med Tilda som gjorde mig på jättegott humör.
Benny skickade över en jullåt så jag lyssnade på den sen en massa andra så jag kom snabbt i julkänsla!
Sen blev det frukost med familjen och sen lite panik. På eftermiddagen va det planerat att vi skulle dra till Forest Lake och fira Christmas Eve med en del av släkten men de presenterna jag köpte va inte riktigt så roliga om inte den delen som mamma gjorde va med. Men mammas paket har ju inte kommit än. Så jag hade lite smått panikångest och sen hände det fantastiska! Mammas paket kom :D med alla fina presenter både till mig och till familjen! Superbra!
Så jag slog inte lite paket och öppnade några till mig själv sen va det dags att dra till Forest Lake.
Vi hade en massa skojj, öppnade lite paket och åt god mat.
I min familj så kör man inte så starkt på traditionelig julmat utan det blev hummer, bakad potatis, musslor och vin till det :D haha. Lite annorlunda än köttbullar, prinskorv och jansonsfrestelse. Men jag måste säga att det finn singet jag saknar så mycket som julmust!!
När jag kom hem så dök jag in i paketerna som mamma skickade. En massa fina saker :) Bland annat KAVRING!! Hahah :D Så jag sprang direkt in till köket och gjorde mej en macka :D

Den 25e va väldigt skojj! Vi åkte hem till Terri, Marcy o Rons dotter och öppnade presenter och åt ostbricka och ostfondue :)
Julen va väldigt rolig, jag träffade en massa människor och vi hade väldigt kul men det kändes inte alls som om det vore jul. Det är som om julen i sig är en bestämd grej. Om man inte äter risgrynsgröt, tittar på Kalle Anka, är med den riktiga släkten och äter grönkål och allt det andra så är det inte en riktig jul. Men det kommer ju fler jular så jag är tacksam att jag fick fira den på ett helt annat sätt i ett helt annorlunda land. Klart saknade jag en riktig svensk jul med familjen men jag hade hur kul som helst!


RSS 2.0